ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Το πρόγραµµα Ανοιχτά Σχολεία του δήµου Αθηναίων αποτελεί µια καινοτόµο πρωτοβουλία που βρήκε εξαρχής µεγάλη ανταπόκριση στις τοπικές κοινωνίες.

Στο πλαίσιο του προγράµµατος, 25 σχολικά κτίρια και οι αυλές τους παραµένουν ανοιχτά, µε φύλακα, από τη λήξη της πρωινής λειτουργίας έως τις 9.30 το βράδυ, και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και φιλοξενούν δωρεάν δράσεις για όλη την γειτονιά. Έτσι, τα σχολικά κτίρια γίνονται κέντρα συνάντησης για τη γειτονιά και φιλοξενούν δράσεις ψυχαγωγικού, πολιτιστικού, τεχνολογικού, εκπαιδευτικού και αθλητικού χαρακτήρα για παιδιά και ενήλικές.

Το πρόγραµµα υλοποιείται µε αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος.

Print

Στόχοι του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία

  • Η δημιουργία ενός οικείου, ευχάριστου, κατάλληλα διαμορφωμένου, κοινόχρηστου χώρου όπου παιδιά και ενήλικες θα έχουν την δυνατότητα να συναντιούνται, να διαβάζουν, να δουλεύουν και να αναπτύσσουν τις δικές τους δεξιότητες μαζί με άλλους ανθρώπους.
  • Ο εμπλουτισμός των προσφερόμενων δράσεων δημιουργικής απασχόλησης, εναλλακτικής εκπαίδευσης, άθλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά, οι οποίες θα μπορούν να προσφερθούν μέσα στον ήδη οικείο χώρο του σχολείου τους.
  • Η δυνατότητα για τους ενήλικές να συναντούν άλλους ανθρώπους, να διασκεδάζουν, να μαθαίνουν και να οργανώνουν δράσεις για τους ίδιους αλλά και μαζί με τα παιδιά.
  • Η προσφορά ποικίλων προγραμμάτων και υπηρεσιών, ανάλογα με τις ανάγκες και τις δεξιότητες της τοπικής κοινότητας.

Αναλυτική περιγραφή της δράσης

Στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, η ΜΚΟ CIVIS PLUS υλοποιεί τα θερινά μαθήματα του «After School-Κοινωνικό Φροντιστήριο για παιδιά μεταναστών & προσφύγων»

Τα μαθήματα και οι δράσεις του «After School» θα ξεκινήσουν από τις 27 Ιουνίου και θα υλοποιούνται τέσσερις φορές την εβδομάδα έως τις 28 Ιουλίου στο Ανοιχτό Σχολείο 26ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Φωκίωνος Νέγρη 63, Κυψέλη). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά μεταναστών και προσφύγων ηλικίας 6-12 ετών και στους γονείς τους. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών μεταναστών και προσφύγων στο σχολικό περιβάλλον και γενικότερα στην κοινωνία.

Τα θερινά τμήματα του «After School» περιλαμβάνουν:

  • Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά μεταναστών και προσφύγων ηλικίας 6-12 ετών
  • Δημιουργική απασχόληση
  • Μαθήματα ελληνικών για τους γονείς
  • Επισκέψεις σε χώρους τέχνης και άθλησης
  • Δράσεις γλωσσικής και πολιτισμικής ανταλλαγής για ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες
  • Δραστηριότητες επαγγελματικής ενδυνάμωσης για ενήλικες πρόσφυγες και μετανάστες

after-school-poster-openschools_final-page-001-1-2

 

Για δήλωση συμμετοχής στις δράσεις του προγράμματος

Για ενημέρωση για τις προσφερόμενες δράσεις και δήλωση συμμετοχής:

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: www.athensopenschools.gr ή καλέστε στα τηλέφωνα 210 5277089 ή 210 5277570.

 

Comments are closed.