Πολύχρωμη Αγκαλιά

Η «Πολύχρωμη Αγκαλιά» είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παροχής κοινωνικής πρόνοιας στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της νομικής υποστήριξης και της δημιουργικής απασχόλησης σε παιδιά 7 έως 12 χρονών που προέρχονται από τρίτες χώρες.

10841928_584133255057330_7110468730753749124_o

Κεντρικός στόχος του προγράμματος είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών στην ελληνική κοινωνία και στο εκπαιδευτικό περιβάλλον της χώρας, η άρση του κοινωνικού τους αποκλεισμού και κατ’ επέκταση η βελτίωση της συνοχής όλης της κοινωνίας.

Αναλυτικότερα, οι δράσεις του προγράμματος περιλαμβάνουν ενισχυτική διδασκαλία, εικαστικά μαθήματα, μουσικοκινητική, θεατρικό παιχνίδι, ενώ έχει παρασχεθεί και ιατρική περίθαλψη και στήριξη ύστερα από την ευγενική χορηγία του ΙΑΣΩ Παίδων.

Εκτός των παραπάνω, έχουν διοργανωθεί επισκέψεις σε παιδικά μουσεία και χώρους δημιουργικών δράσεων καθώς και τμήμα εκμάθησης αγγλικών.

Παράλληλα, στα πλαίσια της «Πολύχρωμης Αγκαλιάς» η ΜΚΟ CIVIS PLUS στηρίζει όλη την οικογένεια των ωφελουμένων παιδιών παρέχοντας ψυχολογική, κοινωνική και νομική συμβουλευτική καθώς και μαθήματα ελληνικών ως ξένη γλώσσα στους ενδιαφερόμενους γονείς.

Από τον Οκτώβριο του 2014 το σχέδιο με την πολύτιμη συμβολή 30 εθελοντών έχει στηρίξει και συνεχίζει να στηρίζει πάνω από εξήντα (60) παιδιά και περισσότερους από σαράντα πέντε (45) γονείς τόσο μέσω της εβδομαδιαίας λειτουργίας του προγράμματος, όσο και μέσω παραπομπών σε υπηρεσίες, φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών.

Facebook: Πολύχρωμη Αγκαλιά - Multicolor Hug

 

Comments are closed.